Oğuz Parparoğlu’nun Son Mektubu

Asker Video Yorum yapılmamış


Bu türküde adı geçen şahıslar ve yaşanan olaylar tamamıyla gerçektir. 31 ekim 2005 tarihinde saat 22:00 sularında Şırnak Uludere Uzungeçit Sisitepe Mevkiinde ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yüce milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bölücü terör örgütüne karşı yürütülen kutsal mücadelede şehit olan asker vurulduğu anda cep telefonu ile annesini babasını arayarak şehitlik haberini kendisi veren ve helallik isteyen evin bir tek oğlu 1984’e 4 Jandarma Er Kahraman asker Oğuz PARPAROĞLUN’un son mektubu:

“Of anam of hasretinle yine efkar bastı yüreğimi oğlunu uykudan uyandırmaya kıyamayan benim canım anam eve biraz geç kalsam beni arardın nerde kaldın yavrum deyip ağlardın asker oğlun için ağlama sakın teskere uzaktır, iznim yakın, beni özledikçe resmime bakın, kısmet olur bir gün dönerim elbet; sayılı gün tez geçer biter bu hasret. Anacım oğlun şimdi çok uzaklarda sırt çantası sırtında belki yolar da belki de dağlarda belki de pusuda anacım babam derdi ya oğlum orası ana kucağı değil asker ocağı babam çook haklıymış asker ocağında sabah geç olur anam sevdiklerinden ayrı kalmak güç olur, biz askeriz bizi bekliyor dağlar ağlasa anam ağlar gerisi yalan ağlar. Nişanlıma söyleyin yalnız gezmesin acele edipte çeyiz dizmesin gelin ata binmiş ya nasip derler Allah yazımızı kara yazmasın canım anam ola ki bana bir şey olursa sakın ağlama oğlum şehit oldu deyip kara bağlama şehitler ölmez sakın ölü demeyin ben şehit anasıyım ben şehit babasıyım deyin. Hiç hiç üzülmeyin oğlum son mektubunda yazmıştı sanki sanki içine doğmuştu deyin değil mi ki bunca çabanın sonu bir avuç toprak, ölümden korkmuyorum tek korkum unutulmak unutulmak. Yüreği vatan sevgisiyle dolu jandarma er Oğuz PARPAROĞLU.”

“Hele yavrum askerim gönderdiğin mektubu aldım. Hem okudum yavrum hemde ağladım ağladım. Müjde dedilerde yavrum sen geldin sandım asker oğlum sen geldin sandım asker oğlum sen geldin sandım. Allah’ıma emanet olasın yavrum olasın yavrum yavrum Oğuz’um herşey vatan için kınalı kuzum.”

“Oğuz’um kınalı kuzum, ellerine yakmışım kına bekçi göndermişiz seni vatana, annen baban kurban olsun yoluna Allahım’a emanet olasın Oğuz’um herşey vatan için kınalı kuzum. Oğuz’um Oğuz’um”
Silah ve top sesleriyle Oğuz’dan bir “ Ahh” sesi gelir… “Yandım Anam Ahh” der babasının  telefonu çalar..
Babası, “Alo oğlum”… Oğuz, “Baba ben Oğuz, baba ben vuruldum hakkınızı helal edin”. “yavrum”
Anası : “Oğlum Oğuz’um anan kurban olsun sana bir yere saklan yavrum.”
Oğuz: “Ana takatım yok kalkamıyorum hakkınızı helal edin.”

Aman acı haberde Oğuz’um kendi söyledi.
Baba ben vuruldum hakkın helal et dedi.
Yavrum dedimde dilim dişim kitlendi,
Evin birtek oğlu şehidim dedi.
Oğuz’um şehit olmuşta vatan sağolsun
Vatan sağolsun vatan sağolsun
Askerime kurşun sıkan kahrolsun

Anası ağlayarak
“Dedim yavrum Oğuz’um bir yere saklan,
Dedi ana takatim yok her tarafım kan
Dedi ana ben ölüyom sağolsun vatan
Oğuz’um kınalı kuzum şehit olmuş
Vatan sağolsun
Askerime kurşun sıkan kahrolsun
Oğuz’uma kurşun sıkan kahrolsun.”

Şehitler ölmez vatan bölünmez
Herşey vatan için herşey vatan için
Herşey vatan için herşey vatan için
Şehitler ölmez vatan bölünmez..

Yemende Çanakkale Dullupınarda
Ne şehitler verdik vatan uğrunda

Ateş kor oldu anaların bağrında
Oğuz’um şehit olmuş vatan sağolsun
Askerime kurşun sıkan kahrolsun
Askerim şehit olmuş vatan sağ olsun
Askerime kurşun sıkan kahrolsun….

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir